Kwaliteit is ons speerpunt

Hoogwaardige bloem en meel

Bij Waddenmolen werken wij er iedere dag hard aan om ambachtelijke en industriële bakkers door het hele land van bloem en meel te voorzien. De kwaliteit van onze bloem- en meelproducten is altijd ons belangrijkste speerpunt geweest: vroeger, maar ook nu. Tarwe mag dan een commodity zijn, meel en bloem zijn dat zeker niet. Iedere meelfabriek verwerkt tarwe op zijn eigen manier. Wij leunen daarbij op de jarenlange expertise van de familie Moorlach, rasmolenaars van ‘het eerste uur’ wat ons tot een betrouwbare partij in de markt maakt. Natuurlijk beschikken wij daarnaast over alle officiële kwaliteitscertificaten die momenteel in de markt worden gevraagd.

Eigen laboratorium en proefbakkerij

Wij investeren voortdurend in onze fabriek. We hebben op onze locatie in Uithuizermeeden een compleet en geijkt laboratorium ingericht om de kwaliteit van onze tarwe, de bloem- en meelsoorten continu en volautomatisch te kunnen meten. Ook hebben wij een eigen proefbakker in dienst. Hij test in onze royale en professioneel ingerichte proefbakkerij onze producten en staat de bakkers tijdens het productieproces met raad en daad terzijde.

Slanke organisatie

Vroeger, in de vorige eeuw, werkten er minstens vijftig mensen bij de Waddenmolen – toen nog Meelfabriek Moorlach geheten. Daarmee was de meelfabriek een relevante werkgever in de regio. Een baan bij Moorlach ging ook regelmatig over van vader op zoon. Tegenwoordig werken er bij de Waddenmolen ongeveer vijftien mensen. Door automatisering, bulkverpakkingen en het uitbesteden van de distributie van meel en bloem aan een goed ingevoerd transportbedrijf is de personeelsomvang nu veel kleiner. De korte lijnen binnen onze organisatie dragen eraan bij dat wij snel en flexibel in kunnen spelen op de wensen van u als klant!